מן המדיה

מן הטלוויזיה

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי לערוץ 1, מיום 12.4.2016, בנושא תלונות שווא ותיקון הנחיה 2.5 בהתאם לחווה"ד שנכתבה על ידי ד"ר מירית ענתבי לבקשת שרת המשפטים


-

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי לתכנית "מבט", מיום 12.4.2016, בנושא תלונות שווא ותיקון הנחיה 2.5 בהתאם לחווה"ד שנכתבה על ידי ד"ר מירית ענתבי לבקשת שרת המשפטים 


 

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכנית "שישי בחמש", בערוץ 1, מיום 25.3.2016, בנושא חווה"ד שנכתבה על ידי ד"ר מירית ענתבי לבקשת שרת המשפטים בנושא תלונות שווא שהיוותה את הבסיס לתיקון הנחיה 2.5

 

מן הרדיו

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכניתם של דנה ספקטור ורן שריד, מיום 5.4.2016, בנושא העמדה לדין בגין תלונות שווא ותיקון הנחיה 2.5 בהתאם לחווה"ד שנכתבה על ידי ד"ר מירית ענתבי לבקשת שרת המשפטים


 

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכניתם של אברי גלעד וג'קי לוי "משפחה גרעינית" בגל"צ,  מיום 27.3.2016, בנושא העמדה לדין בגין תלונות שווא ותיקון הנחיה 2.5 בהתאם לחווה"ד שנכתבה על ידי ד"ר מירית ענתבי לבקשת שרת המשפטים


=

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכנית הרדיו "חמש בערב", מיום 23.3.2016, בנושא העמדה לדין פלילי בגין תלונות שווא ותיקון הנחיה 2.5 בהתאם לחווה"ד והנוסח שנכתב על ידי ד"ר מירית ענתבי לבקשת שרת המשפטים


.

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכניתו של גבי גזית, מיום 4.2.2016, בנושא גל התלונות בתקשורת: האם הפייסבוק זה המקום להתלונן על הטרדה מינית? 


.

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכניתו של גבי גזית, מיום 17.1.2016, בנושא התאבדות במהלך הליכי גירושין


 

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכנית הרדיו "חמש בערב", מיום 16.12.2015, בנושא פרשת השר סילבן שלום-תלונות בחסות התקשורת, תלונות שווא ושיימינג


 

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכניתו של גבי גזית, מיום 1.12.2015, בנושא תקנה חדשה של הרבנות הראשית-גם נשים ישתתפו בנטל המזונות


 

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכניתו של גבי גזית, מיום 5.11.2015, בנושא חוק "הורים וילדיהם" מקדם את טובת הילד, מעצים את הנשים ופותר את העוולות נגד גברים 


 

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכניתו של גבי גזית, מיום 4.11.2015, בנושא הרפורמה בגירושין: "לא עוד הילד ככלי משחק במאבק על הכסף"


 

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכניתו של גבי גזית, מיום 2.11.2015, בנושא המהפכה בדיני המשפחה בישראל, חוק "הורים וילדיהם" אושר בועדה בכנסת


 

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכניתו של גבי גזית, מיום 14.5.2015, בנושא גנבת זרע


 

ראיון עם ד"ר מירית ענתבי בתכנית "תמונה משפחתית" ברדיו 101FM בנושאי הצעות החוק שנכתבו והונחו על-ידה בכנסת; ועצות להורים גרושים לחופשת הקיץ:

 

מן העיתונות

כתבה וראיון טלוויזיוני של ד"ר מירית ענתבי על מעורבותה בתיקון הנחיה 2.5 | "מאות גברים התאבדו…", בערוץ 7, מיום 28.3.2016 


 

כתבה על מעורבותה של ד"ר מירית ענתבי בתיקון הנחיה 2.5 | העמדה לדין פלילי של מתלוננות שווא בעבירות מין ואלימות, מיום 23.3.2016 


 

טור דעה של ד"ר מירית ענתבי המעורבת בגיבוש הצעת החוק מממשלתית "הורים וילדיהם", באתר גלובס, מיום 28.12.2015 


 

כתבה על מעורבותה של ד"ר מירית ענתבי בשינוי הצפוי בנושא הנחיה 2.5 ו"תלונות שווא במשפחה" מיום 7.12.2015


 

כתבה על מעורבותה של ד"ר מירית ענתבי בשינוי חקיקה והנחיה 2.5 בנושא "תלונות שווא במשפחה" מיום 7.12.2015


 

כתבה על מעורבותה של ד"ר מירית ענתבי ב"חוק הורים וילדיהם" אשר אושרה ע"י ועדת החוקה חוק ומשפט בכנסת והצעות חוק נוספות מיום 9.11.2105


 

גנבת זרע – תביעה תקדימית, כתבה מיום 18.5.2015 באתר mynet


 

גנבת זרע – תביעה תקדימית, כתבה בעיתון ידיעות אחרונות, מיום 15.5.2015


 

גנבת זרע ואבות בעל כורחם - הקואליציה למען הילדים והמשפחה


 

משפחה בעל כורחה: אבות, נשים, אחים בעל כורחם ומה שביניהם


 

שוד המזונות הגדול - הקואליציה למען הילדים והמשפחה


 

זה עלול לקרות גם לך: גנבת זרע ואבהות כפויה


 

זה עלול לקרות גם לך: גנבת זרע


 

גברים בהפקעה: חלוקת רכוש וחובות בגירושין


 

גנבת זרע – כתבה בעיתון "תל אביב", מיום 2.12.2014


 

הצעות חוק בנושא הורות שוויונית, כתבה בעיתון ידיעות אחרונות, מיום 25.9.2015:

כתבה - תמונה מספר 2

כתבה - תמונה מספר 4

כתבה - תמונה מספר 1

 

 

 

 

 

 

 

תגובה של ד"ר ענתבי, מיום 25 בספטמבר 2015 לכתבה, אשר פורסמה בפייסבוק המשרד:

"לאחר שנים רבות מאד של הדיפת התקשורת, גם אני ״שוברת שתיקה״. הסכמתי, לאחר לבטים רבים, לחשוף נדבך אחד קטן של העשייה שלי… בעיתוי, בו אנו כה קרובים למטרה, לראשונה מזה עשרות שנים, חשבתי שטובת הכלל, ובעיקר הילדים, גוברת על פרטיותי. מקווה שתהנו!
כידוע, העתונות, תפקידה לחפש ״עניין״, וחשוב להעמיד דברים על דיוקם:
1. לעניין הרלוונטיות של חלק מן הדברים, הראיון נערך זמן מה מראש, וחלקם אינם רלוונטיים להיום.
2. הכותרת אינה מייצגת את הנאמר ו/או את עמדתי באופן מלא. הדגשתי, כי בהליך הגירושין בישראל נפגעות זכויותיהם הן של הגברים והן של הנשים, אולם יש לראות את טובת הילד בעדיפות עליונה.
3. אני בעד שוויון מגדרי ככלל; אני בעד טובת ילדי ישראל והתא המשפחתי הפרוד; אני מאמינה שהצעות החוק שכתבתי והשינויים שאני פועלת למענם בכנסת הם לטובת שני המגדרים, ובראש ובראשונה, לטובת הילדים.
4.מכח אמונה זו אני פועלת מזה עשורים, באופן עצמאי, ולא בשם קבוצה מסוימת. כלל הקבוצות, התנועות, האנשים, משני המגדרים, התומכים באמונתי ונרתמים לעשייה אמיתית(!!); אין לי אלא לברכם.
5.אני מצהירה קבל עם ועדה, שאני פמיניסטית, אולם שייכת לזרם הישן והנושן, התומך בהשגת שוויון מהותי-שינוי חברתי כולל, באמצעות חקיקה, הסברה, שינוי נורמות, ללא השתלחות ופגיעה במגדר השני.
6.נשים המתנגדות למהלך החקיקתי מנציחות את מעמדן הנחות ואת חוסר השוויון של כלל הנשים, ובנוסף פועלות לתיקון עוולות כנגדן באמצעות עוולות כנגד הגברים. זהו תמציתו של הפמיניזם הרדיקאלי.
7.שפר מזלי ורבים מלקוחותיי נשים וגברים, מבינים שאינני תומכת במגדר זה או אחר, אלא בשוויון מהותי, ובראש ובראשונה, טובת הילדים.
8.אני בוחרת את לקוחותיי בדקדקנות לפי יושרם והמטרה המניעה אותם, שאינה בשום אופן חורבן הצד השני ו/או החמור מכל פגיעה בילדים. זאת, הגם במחיר של ויתור על תיקים והון.
9.לסיום: אני תומכת בעשייה ראויה ומכובדת, ולא בדיבורים בעלמא או סיסמאות ריקות מתוכן; במתן פתרונות וביצועם, ולא בהטחת טרוניות על שלא עושים עבורך; בשיח ישיר המישיר מבט לעיניים, ולא עקיף באמצעות הסתתרות מאחורי אחר ו/או מקלדת; בשיח חברתי-תרבותי, ובשיח משפטי-ענייני-תרבותי;
אני תומכת בחברי הכנסת שהרימו את הכפפה ומובילים את השינוי, חה״כ Yoav Kisch – יואב קיש וד״ר יפעת שאשא ביטון.
עד היום כל אלו הוכיחו עצמם מעל ומעבר בכלל ההיבטים בחיי."

תגובה של ד"ר מירית ענתבי, מיום 7 באוקטובר לכתבה, אשר פורסמה בפייסבוק המשרד:

"תודה גדולה ותשובות לשאלות אישיות

כתבה על הפעילות החברתית והחקיקה שכתבתי בנושא אחריות הורית וכלכלית שוויונית בגירושין, ובנושא תלונות השווא במשפחה.
תודה מקרב לב על התגובות החמות, הפירגון והאהבה שקיבלתי על הכתבה, כמו גם לכל הפונים אלי בשאלות והבהרות.
בחרתי, שלא לקטוע את שגרת ימי החג, ולמענכם אדרש ואשיב למספר שאלות שלכם שחזרו על עצמן. כידוע, עיתונות, מטבעה, מחפשת להקצין דברים, ואף במחיר של חוסר דיוק, אז הבא נדייק(!!!):
1.מה נעשה? כתבתי לא פחות מ-6 נוסחי הצעות לתיקון חוק המזונות; כתבתי תיקון לנוסח חוק הורים וילדיהם, שהוכן בזמנו עבור השרה גמליאל והועבר לחה״כ קיש. לבקשתו ולבקשת שרת המשפטים כתבתי נוסח לתיקון הנוסח הנ״ל; כתבתי תיקון לחוק המזונות הבטחת תשלום; כתבתי חוות דעת ומתווים לפתרון בנושא תלונות השווא לבקשת שרת המשפטים; כתבתי ניירות עמדה חובקי עולם בנושאים: ביטול חזקת הגיל הרך, הורות שוויונית, תמיכה כלכלית שווה, ובנושא הבטחת תשלום מזונות. הכל – בהתנדבות, תוך השקעת אלפי שעות משרדי וכספים שלי.
2.נטשתי המאבק? אני ממשיכה ותומכת ב״מאבק לשוויון בגירושין״; יחד עם זאת, לא מטעם תנועה זו או אחרת, אלא מטעמי, ובהתאם לדעותיי הפרטיות.
3.עקרון טובת הילד הוא שמנחה אותי, ולא מגדר כזה או אחר. לילד שני הורים בנישואין, וכך גם בגירושין! מתוקף כך, מתקיים שיתוף פעולה עם חה״כ ד״ר יפעת שאשא-ביטון. 4.מייצגת קבוצה מסוימת? לא. אני נכונה לסייע לכל תנועה/קבוצה, כפי שעשיתי תמיד, וגם במהלך החודשים האחרונים.
5.כיצד ניתן לראות הנוסחים? נוסחי תיקוני הצעות החוק שכתבתי בנושא הורות שוויונית, חוות הדעת בנושא תלונות השווא והנחיה 2.5, אני מרחיבה ומפרטת לגבי תוכנם במסגרת הרצאות אליהן אני מוזמנת. בהמשך אציגן באתר משרדי.
6.התגובות לכתבה? לגבי התגובות של הנשים הנכבדות בכתבה, אומר פשיטא שאינן קוראות לתגובה; אין מתקנים עוולות כלפי נשים באמצעות עוולות כלפי גברים. יתרה מזו, התגובות הלא ענייניות מצביעות דווקא על כך שאין למתנגדות טענות ענייניות נגדיות.
7.לקוחותיי רק גברים? בקרב לקוחותיי תמצאו נשים רבות וגם גברים. אני מניחה, שלגברים קל יותר להזדהות עם אשה עורכת דין במצבים אלו, ולנשים שאני מקבלת יצוגן חשובה טובת הילד, ולא נצחון בכל מחיר.
8.רק תחום המשפחה? לא. שנים עסקתי בתחום האזרחי – מסחרי, הבינלאומי בעיקר. לקוחותיי העסקיים, ״גררו״ אותי לתחום המשפחה, משדרשו בכל תוקף וסרבו לוותר על שירותיי גם בתחום זה.
9.מומחיות בחקיקה? אני עוסקת בתחום החקיקה ומדיניות לרבות כתיבת חקיקה, חוות דעת, ניירות עמדה, ישיבה בועדות בכנסת ועוד, מזה שנים רבות, ובנושאים מגוונים.
10.מה מניע אותי? אין לי עניין אישי בעשייה למען שוויון הורי, ואני פועלת למען ילדיי וילדיכם, תוך תחושת שליחות להותיר להם עולם טוב יותר.
11.הדרך הנכונה? מבטיחה, כי אמשיך במאבק באופן תרבותי, היוצר לגיטימציה בבית המחוקק ובבית המשפט, לטובת שינויים חברתיים ולתיקון עוולות ומגפות חברתיות, לרבות בנושא התא המשפחתי המתפרק.
12.פוליטיקה? השמועות העיקשות באשר לכניסתי לפוליטיקה אינן נכונות. בשלב זה אינני מתעתדת להיכנס לזירה הפוליטית.
חברים, צר לי שלא עלה בידיי לענות על כלל השאלות וההבהרות שלכם, אולם ניסיתי להשיב על העיקריות.
שתהא לכולנו שנה מדהימה בכלל התחומים בחיינו, ולפחות טובה יותר מקודמתה!"