גנבת זרע-היערכות לקראת תביעות ואמצעים בהם ניתן לנקוט

מאת: עו"ד מירית ענתבי*

נתקלתי זה עתה, בכותרת כתבה בנושא קרוב ללבי ולפועלי – תופעת ה"הורות שאינה בהסכמה/גנבת זרע/אבות בעל כורחם" – "מה עושים במקרה של גנבת זרע?"; כותרתה של הכתבה עניינה אותי, כמי שרואה לנגד עיניה ומטפלת באינספור מקרים כגון דא המגיעים למשרדי. אלא מאי, ההתעניינות התחלפה באכזבה קשה עם קריאת הכתבה, אשר כל כולה נועדה להרפות את ידיהם של הגברים, ולא פחות חשוב, שלנו הנשים, מלעשות כל הדרוש על מנת למגר תופעה זו. זאת, נוכח האמירות הגורפות, והלא מדויקות בלשון המעטה, תוך אי – מתן התייחסות לשורה של נושאים מרכזיים – הפחתת המזונות המשולמים במקרים כגון דא, אף מתחת למינימום לפי החוק, תוך חלוקה שוויונית יותר עם האשה. תקדימים משפטיים שמשרדנו עמל ושקד ללא מנוחה להשיגם, והשיג! ועוד. לעומת זאת, הכתבה "השיגה" תוצאה אחת – התשובה לשאלה שבכותרת: "אין מה לעשות!".
ובכן, חברים יש ויש מה לעשות, ועלינו לעשות, בראש ובראשונה, לטובתם של הקטינים, הנולדים למציאות של הורות שאינה בהסכמה!!!, על כלל המשמעויות הכבדות הנילוות למציאות זו.
מה כן! ניתן לעשות, תמצאו בהרחבה באתר משרדנו, במאמרים, הרצאות בכנסים ובערוץ היוטיוב:
http://www.mirita-law.co.il/?page_id=20

לכתבה: http://yoatzim.walla.co.il/?w=/3479/2848760


הכותבת הינה בעלת משרד עורכי דין בוטיק מוביל בישראל, המתמחה בתחומי המשפט האזרחי-מסחרי, אישות וניהול הון עסקי ומשפחתי. דיני משפחה, גירושין וירושה, תיקי "גנבת זרע", חקיקה ומדיניות, נדל"ן, דיני חוזים, דיני חברות, פשיטת רגל והסדרי נושים, דיני תקשורת, דיני קניין רוחני, לשון הרע ופגיעה במוניטין. 

מייל: miritalaw@gmail.com

אתר אינטרנט: www.mirita-law.co.il

** כל המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד ואין בו כדי להוות יעוץ ו/או חוות דעת משפטית כלשהי. המחברת איננה נושא באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

31 במאי 2015