ידועים בציבור; הסכמי ממון, הסכמי פרידה, צוואות

מאת: עו"ד מירית ענתבי*

פנתה אלי ד׳, אשה בשנות ה-60 לחייה, שהכרתי היכרות שטחית בלבד, ושאלה בעדינות אם תוכל לשאול אותי: ״שאלה קטנה״ (אגב, ה״שאלות הקטנות״ חוזרות על עצמן כמעט מידי בוקר…). השבתי, כתמיד, בחיוב. להפתעתי ה"שאלה הקטנה" הפכה לפרשה סבוכה מאין כמוה. בן זוגה של ד׳, עמו חיה כידועים בציבור, מזה מספר עשורים, ממרר את חייה תקופה ארוכה עקב חשדות כאלו או אחרים, והיא מעוניינת להיפרד ממנו, אולם איננה יודעת ״מה לעשות.. כיצד להתחיל בכלל..״. בפתח הדברים, חשוב להבהיר, כי ידועים בציבור, בין אם מערכת היחסים ביניהם נמשכת תקופה קצרה יחסית ובין אם ממושכת, זכויותיהם וחובותיהם זהות (כמעט לחלוטין) לזוג נשוי. לאמור: במקרה של פרידה, מדובר בהליכי גירושין, לכל דבר וענין. אלא אם כן, קיים הסכם ממון/הסכם חיים משותפים, שנערך טרם/ במהלך הזוגיות, שאין מילים אשר יכולות להביע את חשיבותו, בעיקר במקרים של פרק ב'. כמובן, שידועים בציבור, נחסך מהם הצורך להיכנס לפתחו של בית הדין הרבני, וזהו יתרון עצום כשלעצמו, אולם אין נחסכים מהם כל יתר ההליכים בבית המשפט (בהעדר הסכם כאמור) – חלוקת רכוש, מזונות וכיו״ב. אלא מאי, בחרתי, חלף הכנת תביעות לבית המשפט, לערוך פגישת יעוץ שנקבעה עוד לצהרי יום שישי, במטרה להנחות את ד' כיצד להידבר עם בן זוגה, ולשכנעו להגיע למשרדי לצורכי גישור, זאת על מנת לסיים את יחסיהם באופן מכובד, שיחסוך לכלל המעורבים תעצומות נפשיות וכספים רבים שישולמו לעורכי הדין. היעוץ הועיל, שכן בן זוגה הגיע יחד עמה למשרדי ביום א׳, ולאחר שעות של שיחות קשות, בכי, התפרצויות זעם וכיו״ב, עלה בידיי בעמל רב להביא את הצדדים לפשרה, ובעיקר להשלמה שדרך זו עדיפה על פני ניהולה של מלחמת עולם בבית המשפט, שלמצער, תארך שנים תוך הוצאת כספים עצומים על עורכי דין. ממש היום! אני שמחה לבשר, שהצדדים חתמו על הסכם פירוד, צוואות ומסמכים נוספים הדרושים לצורך הפרדה רכושית. אמנם, ״הפסדתי״ שכר טרחה גבוה, אולם הרווחתי לקוחות מרוצים ומאושרים. אני את שלי עשיתי…. (-: על ידועים בציבור ונושאים קשורים באתר האנטרנט של משרדנו, המצורף:http://www.mirita-law.co.il/?page_id=33 ובסרטון הרצאה בכנס, בין היתר, בנושא הסכמי ממון: http://www.mirita-law.co.il/?page_id=1054


הכותבת הינה בעלת משרד עורכי דין בוטיק מוביל בישראל, המתמחה בתחומי המשפט האזרחי-מסחרי, אישות וניהול הון עסקי ומשפחתי. דיני משפחה, גירושין וירושה, תיקי "גנבת זרע", חקיקה ומדיניות, נדל"ן, דיני חוזים, דיני חברות, פשיטת רגל והסדרי נושים, דיני תקשורת, דיני קניין רוחני, לשון הרע ופגיעה במוניטין. 

מייל: miritalaw@gmail.com

אתר אינטרנט: www.mirita-law.co.il

** כל המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד ואין בו כדי להוות יעוץ ו/או חוות דעת משפטית כלשהי. המחברת איננה נושא באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

31 במאי 2015